Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Benodigdheden
– 4 stronkjes witlof
– 4 plakjes parmaham
– 75g. (blauwschimmel) brie
– 1el. witte wijnazijn
– 4el. olijfolie
– peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de grill op de hoogste stand. Maak de witlof schoon en kook ze 2 minuten voor in ruim water. Halveer de stronkjes witlof in de lengte en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de witlof met 1 eetlepel olie. Snijd de parmaham in reepjes en leg ze op de witlof. Zet de witlof ca. 8 minuten onder de gril. Snijd de brie in 8 plakjes. Klop een dressing van 3 eetlepels olie, de witte wijnazijn, peper en zout. Schep de witlof op 4 borden en verdeel de kaas en dressing over de witlof.
Tip: Lekker als voorgerecht of bijgerecht.