Ervaringen uit ‘t veld (deel 3, Joost Stallen)

geplaatst in: Tips & Nieuwtjes
image_pdfimage_print

Kweekset Joost Stallen 5Kweekset Joost Stallen 6

 

 

 

 

 

 

12 januari.

 

Droog gevallen

Soms moet je een beetje geluk hebben… Ik ontdekte vandaag dat mijn witlof droog stond. Geen schade gelukkig, want de potgrond was nog wel goed nat: rhododendrongrond, perfect spul, alweer bewezen.

De reden voor deze ‘bijna drooglegging is eenvoudig’: ik rekende erop dat de hoeveelheid water in het teiltje onder de pot voldoende zou zijn om de teelt uit te zingen. Niet dus, de les is dat ik de komende tijd weer wat attenter moet zijn. Ik herinner me nu trouwens dat in de gebruiksaanwijzing bij de kweekset zoiets stond als ‘let erop dat het waterverbruik in de loop van de teelt gaat oplopen.’

Mijn vriendin vroeg zich al af of ze straks ook op de foto mag/moet, als de kroppen er over een dag of 10 eraan moet geloven en in de salade gaan. Ja dus.

Ik heb vandaag ook nog bedacht dat ik niet alle kroppen wil oogsten. Er gaat er één in een smalle vaas, en daarna gewoon in het daglicht; voor de sier. Ik wil wel eens weten waar dát eindigt.

Overigens zit de groei er goed in. Word vervolgd.

 

Joost