Ervaringen uit ‘t veld (deel 2, Joost Stallen)

geplaatst in: Tips & Nieuwtjes
image_pdfimage_print

Kweekset Joost Stallen 3Kweekset Joost Stallen 4

 

 

 

 

 

 

6 januari 2015

 

De groei zit er knap in

Mijn witlof groeit als de spreekwoordelijke kool. Een paar centimeter blad staat er inmiddels op, en de ontwikkeling van de fijne worteltjes in de potgrond gaat lekker. Moraal van dit verhaal: witlof en Rhododendrongrond, dat is een gouden combinatie. We zullen de komende periode zien hoe houdbaar deze wijsheid is.

De watervoorraad in het teiltje is wel aangevuld. Op de kweekset staat te lezen dat de wateropname oploopt naarmate de groei van de kroppen verder vordert. Dat is wel het laatste wat ik wil dat mijn lof overkomt: droogvallen.

Toen ik de wortels in de pot zette, zat er voor mijn gevoel nog een behoorlijk restant oud en zeiknat loof op, dat was overgeschoten van de groei van de wortels op het veld. Ik heb dat materiaal laten zitten, om eens te zien wat er zou kunnen gebeuren. Niets dus.

Ik heb er inmiddels ook een thermometer bij gezet. Ik had dat ding nog liggen, je kunt zien dat het een graad of 17/18 is. En het is mooi voor op de foto, laten we het daarop houden. Over een dag of twee ga ik weer eens poolshoogte nemen. Wordt vervolgd.

 

Joost